Wat is een borstvergroting?

Een borstvergroting houdt in dat er borstimplantaten of eigen lichaamsvet in de borsten word gebruikt om zo de borsten groter te maken. Naast het alleen maar groter maken van de borsten wordt deze operatie ook gebruikt na flinke gewichtsvermindering of een zwangerschap om de borsten weer in verhouding tot het lichaam te maken. Ook als er sprake is van borstasymmetrie (ongelijke borsten) kan men kiezen voor een borstvergroting om de borsten te verfraaien.

Siliconen borstimplantaten

Wanneer er eigen lichaamsvet wordt gebruikt om de borsten mee te vullen noemen we dit een lipofilling. Dit is een natuurlijke borstvergroting met eigen vet uit bijvoorbeeld buik, dijen of heupen.

Waarom een borstvergroting?

Iedereen is anders en iedereen heeft zo zijn eigen redenen voor een borstvergroting maar de meest voorkomende redenen voor een borstvergroting zijn de volgende.

  • Het volume van de borsten vergroten
  • De vorm van de borsten verbeteren
  • Uw zelfbeeld en vertrouwen verbeteren

Ernstig hangende borsten kunnen vaak niet alleen worden verholpen met een borstvergroting. Als er sprake is van normale hangende borsten is dit vaak wel te corrigeren met een borstvergroting. Vaak wordt voor dit probleem een borstlift uitgevoerd, soms in combinatie met een borstvergroting. Een borstlift kan soms tegelijk worden uitgevoerd met een borstvergroting maar dit ligt aan de situatie. Laat u door uw arts goed voorlichten over uw eigen situatie en wat er mogelijk is. U kunt samen met uw arts kijken naar uw situatie en samen de best passende oplossing kiezen.