Wat kost een borstvergroting?

De prijzen voor een borstvergroting lopen flink uiteen. Dit heeft verschillende oorzaken. Uiteraard is de soort methode het belangrijkst, zo is een borstvergroting met eigen vet vaak een stuk duurder dan een borstvergroting met implantaten. Daarnaast is het materiaal en de merk van de implantaten een grote factor bij de prijs van een borstvergroting.

Borstvergroting prijzen vergelijken

Om het voor u overzichtelijk te maken hebben wij onderzoek gedaan naar de kosten van een borstvergroting. Zoals u wellicht al vermoedde lopen deze prijzen zeer uiteen. De goedkoopste prijs die wij hebben kunnen vinden is een borstvergroting van € 2250,- bij Faceland. De duurste borstvergroting vonden we bij Gelderse Vallei Vivre voor € 4950,-. De gemiddelde prijs voor een borstvergroting uit ons onderzoek komt uit op € 3491,-. Al deze prijzen zijn vanaf prijzen en wij hebben alleen gekeken naar de goedkoopste vanaf prijs. De klinieken maken niet allemaal gebruik van dezelfde soort prothesen en behandelingen waardoor de vergelijking niet geheel op gaat maar het geeft een goed beeld van de indicatie van de kosten voor een borstvergroting.

Kliniek
Prijzen vanaf

Faceland
€ 2250,-

A Klinieken
€ 2375,-

CosMed Kliniek
€ 2475,-

Kliniek Veldhoven
€ 2550,-

Diana Gabriels
€ 2600,-

Bauland Kliniek
€ 2950,-

Acura Medisch Centrum
€ 2995,-

Boerhaave Medisch Centrum
€ 3000,-

Medisch Centrum Waalre
€ 3500,-

Janssen Kliniek Oisterwijk
€ 3700,-

Dr. Kuypers Kliniek
€ 3800,-

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
€ 3850,-

Park Medisch Centrum
€ 3930,-

Plastisch Cosmetisch Centrum Spaarne
€ 3950,-

Bergman Clinics
€ 4160,-

Velthuis Kliniek
€ 4300,-

Bloemingdael
€ 4330,-

Zeelandcare
€ 4665,-

Gelderse Vallei Vivre
€ 4950,-

Vergoeding borstvergroting

In sommige gevallen kunt u uw borstvergroting vergoed krijgen. Als het gaat om een borstvergroting die niet voor medische redenen wordt uitgevoerd geldt er dat er voor een borstvergroting normaal gesproken geen vergoeding van uw zorgverzekering plaatsvind. Er is echter één uitzondering. Als er geen sprake is van borstvorming (maximaal 1 centimeter) kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van uw verzekeraar. Neem hiervoor altijd eerst contact op met uw verzekering, zij kunnen u hier verder over adviseren.